Sinds kort hebben wij hier een broodbakmachine ten huize du coin. Alleen al voor de geur van versgebakken brood die je 's morgens tegemoet komt een enorme aanrader.
We zijn wel nog om een broodsnijmachine moeten gaan. Zelf met een mes snijden is toch niet zo praktisch. Tenzij u van enorme sneden houdt.
15 opmerkingen:
Wij houden van enorme sneden. Wel niet van bloedende vingers...
mijn grootvader sneed dat vroeger altijd zelf toen ik een kleintje was, ik was altijd blij toen hij heelhuids van zijn taak terug kwam :-)
Ook ten huize aan 't Scheld wordt alle dagen brood gebakken, voor 6 man bijwijlen een hele klus maar dat is naar de bakker gaan al evenzeer.
Je kan lekker afwisselen, en allerlei heerlijke soorten bruin brood bakken.
Een snijmachien kreeg ik van een collega, da's inderdaad veel gemakkelijker. 't Neemt allemaal wel veel plaats in in de keuken.
Toch niet toevallig dat van O'Cool dat nu in reclame staat? We hebben wel een snijmachine, maar ook zo'n mes waarop een plaatje staat zodat je de breedte van je snee kan instellen. Moest den ellentrik uitvallen, dan kunnen we toch nog bokes snijden :-)
Gisteren kwamen mijn ouders hun brood bakken in mijn oven, omdat hun oven stuk is. Ze lieten één brood achter voor mij. Dus heb ik deze morgen ontbeten met hoempen/enorme sneden brood wegens gebrek aan broodsnijmachine.
ik weet niet hoe ze het doet, maar mijn oma kan gewoon met de losse pols perfecte sneetjes snijden! Respect!
In Italië gebeurt dat bijna niet anders: je koopt broden (waar je iemand mee kan doodkloppen) in de supermarkt, waar geen snijmachine staat. En probeer van zo'n ding maar eens een deftige snede af te snijden...
We hebben ook nog zo'n ding gehad maar gebruikten het te weinig en hebben het weggegeven.
Bak ze bruin maat!
Wij bakken reeds ongeveer een twintigtal jaren zelf ons brood, veel lekkerder, veel goedkoper en blijft langer eetbaar, alles mooi meegenomen dus.
Van die dikke boerenlappen kunnen ook lekker smaken vind ik!
Heerlijk hé? En toch vreemd dat wij dat hier niet volgehouden hebben. Ik denk dat ik het toestel eens vanonder het stof ga halen.
toch raar dat die éne zin over 'dikke sneden' direct weer vele mooie jeugdherinneringen bovenhaalt.
met zo van die mixen die ge in de Aveve kunt kopen? :)
@K; yep. We hebben hier zelf al sandwishen gemaakt.
Ten huize Vancoppenolle hebben wij ook zo'n machien. Toen ik vroeger in de late (of moet ik zeggen) vroege uurkes het café verliet, kreeg ik altijd honger van de geur van de bakker onderweg. Tenzij ik teveel pintjes ophad....
Groetjes, Maaike
Een reactie posten