dinsdag, augustus 26, 2008

Hoe de gouden medailles ons als gebraden kippen in de mond zullen vliegen....

Je kan geen krant openslaan of je wordt overspoeld door meningen en opinies over ons falend topsportbeleid. Ongevraagd krijgen we er dan nog een handleiding bij om binnen vier jaar 8 medailles te oogsten.

Allemaal praat voor de vaak. Let's face it, wij hebben daar niets meer te zoeken. Het eurosongsyndroom zal ons Belgenland ongenadig hard treffen. Deelnemen is belangrijker dan winnen... Right. Als de olympische minima nog wat scherper gesteld worden kunnen we straks niet meer deelnemen en zullen we verzeilen in obscure selectievoorrondes waar we ons zullen moeten meten met atleten uit net afgescheurde deelrepublieken. Onze atleten zullen niet meer zijn dan opvulling voor de reeksen van de 100 meter of opwarmingspartners voor de toptenissers.

Er zal meer nodig zijn dan halfbakken plannen en gebakken lucht om ons opnieuw van glorie en roem te laten proeven. En daarom, beste vrienden, heb ik de "senior-lympics" bedacht. De Olympische spelen voor 65+ers. Succes is verzekerd en dit om meer redenen dan wij momenteel medailles behalen.

Om weer succesvol te worden moeten we resoluut kiezen voor een nieuwe niche en 65+ers zijn niet voor niets onze snelst groeiende bevolkingsgroep. Dus qua potentiële visvijver kan dit wel tellen. En het mooie is, dat je niet meer moet scouten om dat talent te ontdekken. Ha, neen. Ze hebben zich de afgelopen jaren al onderscheiden.

Mijn plan bestaat erin om de middelen die nu naar de topsporters gaan, integraal toe te wijzen aan onze oud-atleten. Via een ultra-geheim trainingsprogramma moeten we gedurende 10 jaar de gewrichten van onze knasse knarren smeren en hen in topshape brengen. Ondertussen lanceren we het idee van de "seniorlympics" zodat het in 2018 in Brussel voor de eerste keer kan gelanceerd worden. Dankzij ons uitgekiend trainingsprogramma dat in september 2008 zal starten hebben wij in 2018 een onoverbrugbare kloof geslagen met onze andere landen. Wij zullen overspoeld worden door medailles en roem en we zullen ons tooien met vlaggen en elkaar in de armen vallen.

Een kleine greep uit onze potentiële medaillewinnaars: Fred De Burghraeve, Ingrid Lempereur, Robert Van de Walle, Ingrid Bergmans, Freddy De Kerpel, Freddy Maertens, Annelies Bredael, Jan Ceulemans en co....

En hoe denk je dit allemaal te gaan realiseren Du Coin. Simpel my friends. Four words: my friend Jacques Rogge. Jacques en ik zijn reeds jarenlang bezig om dit plan uit te werken. Jacques heeft ondertussen al bijna een meerderheid binnen het Olympisch Comité om de seniorlympics erdoor te drukken. En raad eens wie in 2018 de Belgische vlag zal mogen dragen? En wie in de zeildicipline onze eerste medaille zal binnenhalen... We hebben ook al de steun van toekomstig minister van Sport Jean-Marie De Decker die ook een gooi zal doen naar judo-goud.

Geniaal nietwaar?

2 opmerkingen:

Anoniem zei

En La Esterella mag zingen op de openingsceremonie! Maar wel achter de schermen, want haar vals gebit is te scheef.

Anoniem zei

Als ik het startschot nog kan horen, loop ik de 400meter.