dinsdag, juni 06, 2006

verloren tussen obushulzen en mariapostuurkes uit Lourdes

Snuisteren, kopen met de ogen, teruggaan en nog eens kijken, overwegen om af te bieden maar dan toch weer verder gaan. Toertjes rond de kerktoren met de geur van hamburgers en uien. Ja, rommelmarkt op den buiten, u heeft in mij een hondstrouwe fan.
Laveren tussen afstandse cowboyboots en Duitse bierpotten, tussen afgedankte teddyberen en vooroorlogse luchters. Tussen would-be antiek en gsm-opladers. Aan de hoeveelheid video’s te zien is Vlaanderen massaal overgeschakeld naar DVD. Aan de hoeveelheid dvd’s te zien is Vlaanderen niet vies van impulsaankopen. Vaak worden afgesloten levenshoofdstukken zomaar op de straatstenen gekieperd. Artisboeken zijn helemaal out.
En ergens hoop je altijd wel de slag van je leven te slaan. Eén of ander retro-ding of een coole bloempot. Soms heb je ook gewoon zin om voor 1 euro dat boek te kopen dat-je-eigenlijk-altijd-al-wou-lezen-maar-waarvan-je-weet-dat-het-ooit-wel-weer-op-de-rommelmarkt-belandt.
Onze koopjes voor deze keer zijn een paar kijkboekjes voor H. en de CD “king” van Belly. Vier euro en de king te rijk. Eind juli staan wij met een kraam op de rommelmarkt, benieuwd of we voor meer geld gaan kopen dan dat we gaan verkopen…

3 opmerkingen:

Anoniem zei

goh... en als er dan ook nog kleine plastieken coureurkes zouden zijn, ben ik ook verkocht ;-)

greetz

Lou zei

Geloof me: ALLES aan 1 euro verkopen en je bent rijk. Zoniet ben je toch alles kwijt wat je kwijt wou.

freaq zei

Belly is fijn. Feed the tree!