zaterdag, juli 29, 2006

help een amfibie

Gisteravond begon er plots iets te ruisen in het struikgewas in de tuin. Murat Kaplan kon het niet zijn want die was net ingerekend in het struikgewas in Dilbeek. Op gevaar van eigen leven heb ik me dan maar in het gebladerte gegooid en stond plots oog in oog met een kikker.
Nu moet u weten dat er ten huize du coin geen vijver is en ook niet in de omringende tuinen. Bovendien staan er betonnen platen van 1,80 meter rond de tuin. Dus hoe dat beest daar geraakt is en hoe lang hij er al zit, Joost mag het weten.
Misschien is het wel een bruine zandkikker die de Golanhoogte is ontvlucht en die geen water nodig heeft? In ieder geval heb ik meteen twee potten ingegraven en gevuld met regenwater. Kwestie dat de nieuwe bewoner zich kan opfrissen en al. Ik heb een vlieg of vijf gevangen en die op een bordje naast de twee geïmproviseerde vijvers gelegd; kwestie om toch blijk te geven van enige gastvrijheid.
Het geslacht van de kikker is ook niet duidelijk. Crazy frog is een mannetje, die zijn flikker hangt daar onderaan te bengelen. Onze bezoeker heeft dat niet dus ga ik er gemakkelijkheidshalve van uit dat het hier om een vrouwlijk specimen gaat. Mocht u enige suggesties hebben i.v.m. een naam mag u die hieronder nalaten.

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Noemt hem murat dan ontsnapt ie vanzelf wel weer uit julie tuin.

Anoniem zei

Zeker dat het een kikker en geen pad is? Ik vind deze er redelijk dik uitzien, en ik dacht dat een pad vaak dikker was dan een kikker... (en ook bruiner en vlekkeriger...) Of ben ik helemaal mis? Ik ben geen kikkerspecialist. Iemand die het wel zeker weet?

pierre du coin zei

't is ne kikker hoor volgens mij. Ik heb in een ver verleden nog padden overgezet aan drukke wegen bij het begin en einde van de paartijd.

Cursief Huigje zei

Ik wil gewoon even kwijt dat je een erg leuke blog hebt ... dus zet ik Pierre du coin bij de links op mijn blogje.

yab zei

Geweldig onoriginele suggestie: Plons. (Want een beetje gek is het toch wel om zich zo ver uit de buurt van een vijver te begeven.)

SAMY HASSAN zei


Impressive article dude
http://www.kuwait.prokr.net/
http://www.emirates.prokr.net/

slyphes zei

read here replica ysl about his replica wallets news Ysl replica