maandag, juni 26, 2006

Big brother Didier is wachting us

Vorige week met trein naar vergadering in Brussel. Aan het treinticket hangt zo’n miezerig aanhangseltje waarvan niemand eigenlijk weet waarvoor het dient. De conducteur in mij scheurt dat er dan ook onmiddellijk af. Nu zag ik dat op het kaartje een speciale boodschap stond: “loop niet op zeurkousen rond”. Is dit een éénmalige boodschap of een soort vervolgverhaal? Is Loesje aan een comeback begonnen? Toen begon het mij allemaal te dagen… Volgens mij is dit een boodschap van Didier Reynders en verschijnt volgende week deel twee “… maar betaal uw belastingen terstond!. In het Frans is dat dan zoiets als “ne court pas sûr tes chaussettes de plain, mais paye tes impots à temps (spreek uit als taimps).
Meer informatie was terug te vinden op www.socialesamenhang.be, een site die niet (meer) bestaat. Strange! Ongetwijfeld loest hier in feite een link liggen naar de site om de belastingen electronisch in te vullen maar die is waarschijnlijk nog niet on line, vandaar dat de link niet werkte.
Het feit dat ik “1984” van Orwell aan het lezen ben, zal mij wat gevoeliger maken voor mysterieuze boodschappen op papier van overheidsbedrijven.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Zo bestaat er ook een organisatie die zo'n boodschappen verspreid, volgens mijn grootmoeder een liefdadigheidsbende, maar volgens mij zit er meer achter....--> "bond zonder naam" ;-)

Anoniem zei

Ik heb mij ook al altijd afgevraagd waar dat scheurstrookje aan de treinkaartjes voor diende...
Mmm, vreemde toeren, 'k ben eens benieuwd welk zinnetje er gaat op volgen.

K. zei

1984, Big Brother is watching you. En 2+2=5. Bank vooruit voor Pierre

Bar zei

De nieuwste 'Bond zonder Naam' gaat overigens zo:

"Geduld draagt zomerliefde voorbij de verste herfst"

of (want het heeft ook een achterkant):

"Achter je muur woont een exotische cultuur: je buur"

Tot zover mijn bijdrage... ;)

PS: Die laatste spreuk is mss nog wel mooi gevonden. Met al dat geweld van de laatste tijd! Bah!