dinsdag, juni 12, 2007

purple topken

Gebruiksaanwijzing: men bekijke eerst het filmpje en dan de bijhorende verklaring.



“Damned girl, you look vetgeil in that purper topken”. Martine keek monkelend in de spiegel die den Tony haar voorhield. Haar favoriete schminkster had vakkundig de grootste rimpels toegeplamuurd met fullproof garantie voor minstens 12 uur. Behaaglijk strekte ze haar benen. Onder haar delvaux-ceinture droeg ze haar comfie zwarte legging en damartsloefkes.

Tony vroeg dat als het haar eventueel uitkwam ze nu toch wel graag “live” zouden gaan met de grote verkiezingsshow. Martine trok haar zwart vestje aan en schreeuwde luid “zigge zagge, zigge zagge”. Van overal in het VRT-gebouw kwamen haar discipelen al “hey hey hey”-end naar haar toegerend. Vlinderstriksken stond zoals gewoonlijk als eerste naast haar, kwispelend om een schouderklopje. Vilder en Vadderken kwamen al dollend en ginnehappend, ook naar goede gewoonte, als laatsten de studio binnen. “Denk erom dat deze verkiezingsspecial om mij draait. En mij alleen. Niet om jullie, niet om de uitslagen en zeker om die omhooggevallen politiekers van mijn voeten.” Met een kort maar krachtig “banzai” boog haar equipe nederig het hoofd.

De rest van de namiddag en avond verliep als in een droom. Dit moet wel het summum van vrouwelijke ad-remheid in een paars topken zijn. Eat your shorts Verhofstadt, niet iedereen staat met paars. Leterme haalde wel 800.000 voorkeurstemmen, maar zij kreeg op 3 uur tijd toch meer dan 3 miljoen fanmails, and still counting. Geen wonder dat vrtnieuwsnet effe crashte. Stefken gooide na een half uur de handdoek in de ring en haalde de VTM-verkiezingsshow uit de ether. Albert kreeg zelfs live een “neenk” op zijn vraag aan haar om als informateur op te treden.

En net toen ze coup de foudre wou plegen en haar zwarte vestje uitdoen, spuwde Belga het noodlottige bericht op haar bureau. “Iedere burger die vandaag verzaakte aan zijn of haar stemplicht gaat zonder pardon voor 20 dagen den bak in”. In een flits wist ze wat ze vergeten was te doen deze morgen toen ze buitenkwam bij de kapper. Ze hief woedend haar handen in de lucht en schreeuwde “Ik zei het nog tegen den coiffeur: stemmen is voor mietjes, gij zijt al geweest zeker Jean-Jacques? Moehahaha”.

De SMS van Paris dat prison dikke kaka was maakte er haar ook niet gelukkiger om.
’t Kan verkeren.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

het beste commentaar ooit: bij het uitzenden van de nodige victorykreten lieten Leterme en De Wever zich wel zeer vaak ontvallen van 'en nu gaan we een pint drinken'. Het nuchtere commentaar van Martine was: 'ik heb alleen (sic) onthouden dat ze een grote dorst hebben'. Martine for president!

Anoniem zei

hehe, ze rockt inderdaad!

Cursief Huigje zei

:)))

Lies zei

Hilarisch!