maandag, oktober 02, 2006

De verdraagzaamheid, ach, dat is goed...

Soms zijn ze bij den vrt echt in form. Sommige reportages kunnen spontaan een glimlach oproepen bij mij. Gisteren was het weer zover en zat ik daar schaapachtig te grijzen. 't Was tijdens een verslag over de concerten.
De reporter tegen een Antwerps madammeken van een jaar of zeventig. "En mevrouw, wat vindt u van de concerten". "Oe, veel te veel lawaai, zoveel lawaai. De kinderen kunnen niet slapen". "En wat vindt u van het idee achter de concerten?". "Euh, idee???". "De concerten zijn voor de verdraagzaamheid.". "Ach ja, dat is goed, voor de verdraagzaamheid, ja ja".
Zalig.

7 opmerkingen:

Anoniem zei

die reporters moeten zich wshlk ook dikwijls inhouden van lachen :-)

Nathalie zei

Ik heb enkel de laatavond versie gezien, maar het was even kippevel niettemin.

gypsy zei

onvergetelijk ook is die keer dat de vrt, heet van de naald de 'uitslag' bracht van het dutroux-proces. toen kwamen afwisselend twee reporters met het resultaat van de jury naar de camera gelopen en brachten ze al hijgend het nieuws

pierre du coin zei

Ik heb dat inderdaad ook gezien met de estafette-run tijdens het dutroux-proces. Moet daar een koddig zicht geweest zijn binnen in de rechtszaal. 15 sec luisteren en dan daar de gangen spurten, tussen collega's slalommen en dan zo cool mogelijk proberen onthouden wat de rechter gezegd had.

Anoniem zei

Is het ook niet onverdraagzaam om de muziek zo luid te zetten zodat de kinderen niet kunnen slapen? ...

Anoniem zei

We waren zelfs voor een keertje verdraagzaam tov de regen!

Cursief Huigje zei

altijd handig dat er daar een reporter ter plaatse is ... met straalverbinding én grote middelen de concurrentie de loef afsteken door een schitterend interview. De VTM zal jaloers zijn.