dinsdag, november 07, 2006

i want my koppenberg back

Zonet gelezen op Sporza dat de Koppenberg er in de ronde van Vlaanderen volgend jaar niet bij is. Watblieft er niet zal bij zijn? Deze bult met ambitie (hij noemt niet voor niets berg) liegt nooit! Wie niet bij de eerste dertig zit op de Koppenberg zal later ook geen rol van betekenis meer spelen. Het is niet omdat renners uit pro-tour-ploegen, die verplicht aan de start moeten verschijnen maar met geen ambitie vertrekken, voet aan grond moeten zetten dat je meteen de Koppenberg moet schrappen. Hij maakt juist deel uit van de unieke charme die rond de ronde hangt. De Stad Oudenaarde heeft trouwens serieuze inspanningen geleverd om de Koppenberg her aan te leggen en er staan overal nadarhekkens zodat taferelen uit een ver verleden met Jesper Skibby niet meer mogelijk zijn.

Sinds 2002 sta ik trouw ieder jaar aan het rond punt in Leupegem te supporteren waarna ik op de fiets spring en richting Koppenberg peddel. Tussen de tienduizenden andere supporters schreeuwen wij onze helden de berg op. Daarna is het in gestrekte draf richting ouderlijk huis waarna ik de rest van de koers via tv kan volgen. En hoe moet dat nu dit jaar heren organisatoren? Awoert, awoert, awoert!

4 opmerkingen:

Anoniem zei

ook ik (die in het organisatiecomité zit) vind het spijtig dat de koppenberg uit het parcours is gehaald, maar we konden niet anders. het onderhoud door de stad Oudenaarde laat te wensen over. Je moet maar eens gaan kijken. koppenberg ligt er op sommige plaatsen slechter bij dan voor de heraanleg. Risico is te groot dat we koersvervalsing krijgen (was dit jaar al nipt, slechts acht renners stonden niet te voet). Boer Richard, verantwoordelijk schepen, is duidelijk niet sportminded, want ,,voor hem hoefde het niet''. Tja. Maar nog hellingen genoeg hé!

Sofie zei

Toch vind ik het ook spijtig. De Koppenberg is toch een echte traditie? Boonen had dit jaar inderdaad wel véél geluk, maar echt koersvervalsing zou ik het niet noemen. Aan de andere renners om ook maar op kop/vooraan te zitten op de belangrijke momenten!

Anoniem zei

Het was het enige wat ik de moeite van het bekijken waard vond. Koersvervalsing? Er zijn andere dingen die de koers in veel hogere mate vervalsen en daar heeft boer Richard niets mee te maken. Op de Geraardsbergse muur moeten sommigen ook van de fiets.

Anoniem zei

@smiling cobra: als je de passage op de koppenberg het enige interessante vindt tijdens de Ronde van Vlaanderen, ga dan in het vervolg naar stierengevechten kijken in Spanje. sport is geen sensatie