zaterdag, mei 06, 2006

soms vraagt een mens zich af...

De nattigheid die we deze namiddag op de arm voelden was de eerste van vele regendruppels. Onze vrees was dus geen waarheid geworden. Maar de vraag ligt nog steeds op tafel: kunnen vogels plassen?

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Als ik het me goed herinner uit de biologieles, maken ze een soort afvalmengseltje. Ook boeiend is de vraag of vissen kunnen plassen, en zo ja, of ze zich op die manier kunnen voortbewegen...

Anoniem zei

Zelf een regen-loos weekend gehad :o) Deze morgen (zondag) lagen de straatjes wel nat, maar zelf geen druppel naar beneden zien/voelen komen. *juicht*

Anoniem zei

wel, vissen hebben geen hogedruk-blaas dus het zwemmen door propulsie van de "uitlaatgassen" mag je gerust vergeten. Tenzij we natuurlijk de vis opzadelen met een bruistabletje (aspro, aspegic,...) Men kan dan na enig minuut het volgende waarnemen : "vis blaast op, vis blaast nog meer op, door de overdruk op de sluitspier (meestal 1 a 2 bar) ontstaat er een soort van propulsiesysteem waardoor de vis aan 5m per seconde tegen een van de ruitjes van zijn privé zwemparadijs kletst. Aangezien een vis niet bestand is tegen meer dan 1G, schiet hij ofwel los door de aquarium, ofwel te pletter tegen een muur of het aquarium zelf.

tot zover deze kleine uiteenzetting.

Anoniem zei

Om exact te antwoorden:
Vogels produceren geen urine. Wel urinezuur. Urinezuur echter is een vaste stof en dit is het witte bestand dat je ziet als je een vogelstront iets beter bekijkt.